Exchange Link

Sunday, December 16, 2012

Persahabatan itu Indah jika...

Assalamualaikum.

Persahabatan itu indah jika ada kepercayaan antara satu sama lain. Indah jika ada kesefahaman antara satu sama lain. Bertambah indah jika saling memahami. Lebih indah jika sentiasa menasihati. Semakin indah jika jujur sesama sendiri.


Kadang-kadang tu perkara yang kecil pon boleh rosakkan persahabatan kan? Bertindak tanpa berfikir macam-macam boleh jadi. Aku rasa bila bermasam muka tak bertegur sapa pastu berbaik semula semua tu dah jadi lain. Hubungan persahabatan kali kedua tu dah tak seindah persahabatan kali pertama. Bukan tindakan yang bijak kalau tiba-tiba nak bermasam muka taknak bertegur sapa pastu menjauhkan diri.

Adat dalam berkawan mesti ada terasa hati tapi kena pandai hendle semua tu. Tak semua perkara orang boleh puaskan hati kita dan tak semua perkara jugak kita boleh puaskan hati semua orang. Bagi aku jalan selamat kalau dah terasa simpan jee dalam hati atau pon berterus terang dengan yang terlibat tu. Daripada terasa hati then tetiba menjauhkan diri.. Ahhh aku takleh terima semua tu.

Okay malas nak membebel panjang-panjang nanti ada yang sentap. Ehh.

#Sekadar luahan untuk diri sendiri.

0 comment:

Post a Comment