Exchange Link

Wednesday, June 22, 2011

Mintak tolong siketttt~


Nak mintak tolong jasa baik semua,
tolong vote kawan aku nih kat sini,
dia join contest 'Awak nie kiut lah~' kat facebook.
So sape yang rasa dia ni cute like la gambar dia ea~!
:))

Mula mula like page Awak nie kiut lah~


Pastuh like gambar kawan aku nihh,

Ni la budaknya..cute takk?? :))


Kthnxbai

Cuti Sem Dah Nak Habis!


Dah berapa hari tak update blog kan?? Lepas update pasal UiTM Penang kena hack terus abaikan je blog nihh.. Kejam sungguh -,-' Entry pasal result haritu pon dibiarkan je senyap takde kesinambungan. huhu. Aku bukan apa tak update blog nih, tapi busy sangat la sekarang nihh.. HAHA. *busy buat apa kau ira? cam PM pulak kan nak busy busy bagai, ingat kau artis nak busy busy gi shooting?* ouhh sebenarnya tak busy ponn tapi saje saje buat busy boleh? Busy makan, tidur, online jeee. Tu la keje aku hari hari. *gemok la kau ira* -.-'

Cakap pasal result, Alhamdulillah result sangat sangat memuaskan. Tak jangka pon boleh dapat pointer yang bagi aku sangat sangat ok. Kalau kat U boleh kata Dekan dahh, hehe. Alhamdulillah :)


Ok sekarang cuti sem dah nak habis. Tinggal berapa hari je lagi. Harini hari Rabu, esok Khamis (yessss elaun masokkkkk!), lusa Jumaat dah kena balik kolej. Tapi tiket tak beli lagi Tawakkal jela boleh kan? Kalau ada tiket ada la kalau takde takde la.. haha~ Tapi rasanya ada kot tiket nak ke Kamunting sebab setiap 1jam akan ada bas (nak balik Taiping kena pergi Kamunting dulu pastu baru pergi Taiping).

Cuti dah nak habis tapi ak tetap takde keinsafan nak buat assignment. Apakah? Serius aku memang tak buat, sangat sangat malas ok. Tengah tengah cuti mana nak ada mood buat assignment. Aku just google siket siket je info pastu teros save tak bukak bukak dah, hehe~ Tengok la esok mesti aku baru rasa insaf nak siapkan assignment. Tu pon kalau betul betul insaf laa -.-'

Masa masa terakhir kat rumah ni aku banyak teringin nak makan pulak taktau kenapa. Adehh~ Sebab nanti dah balik kolej tak dapat dah nak makan masakan mak aku so sementara ada kat rumah ni kena la makan makan dan teros makan :))

Jumaat balik kolej, Isnin dah kena pindah KSKB Ulu Kinta. Harap harap semuanya ok. Mintak mintak la tak dapat bilik kat aras tinggi tinggi. Tak larat la nak angkut barang kalau dibuatnya aku dapat aras 5 boleh pengsan aku dah la takde lif. Sem baru, life baru bermula kat tempat baru. Harap harap semuanya berjalan lancar & mintak mintak la aku makin rajin nak study kat sana nanti.. :)


Thursday, June 16, 2011

Selamat Hari Jadi UiTM Penang :)


Okeyy..
Excited aku nak wish Selamat Hari Jadi kat UiTM Penang.
haha~
Hari Jadi UiTM Penang yang ke 15.
Sebenarnya aku lagi excited sebab website UiTM Penang dah kena hack.
haha :D

Serius comel ok cara dia hack.
Siap ada lagu Selamat Hari Jadi lagi.
+ pesanan untuk lecturer.
Memang anak murid yang tak lupakan lecturer nihh :p

Tengok kat sini :

Apa-apa pon,
Selamat Hari Jadi UiTM yang ke 15..
UiTM di Hatiku <3

*Update*
Orang yang hack web UiTM Penang ni dulu penah hack fb Students of UiTM Pulau Pinang 2010 sampaikan admin group tu buat group lain. Group ni group kitorang yang intake Julai 2010. Tempat kenal2 before masuk Uitm.


video

Monday, June 13, 2011

Hazama JUARA af9


Assalamualaikumm.
Tadi mesti ramai yang mengadap tv tengok konsert final af9 kan?
Akademi Fantasia yang terakhir iaitu Akademi Fantasia 9.
Juaranya dah di umumkan tadii..
Tentu tentunya Hazama yang menang.
I like Hazama, hehe

1st : Hazama
2nd : Lena
3rd : Fina
4th : Azri

Ntah masa bila aku start minat Hazama tahh aku pon tak tauu.
Haha~
Yang aku tau aku baru start tengok AF masa Erul terkeluar haritu.
Sebelum sebelum ni tak penah tengok pon.
Tapi start tengok tu teros minat Hazama.
Kawtimmmmmmm! :D



*gambar amik kat sini

Wednesday, June 8, 2011

Penantian 1 Penyeksaan :(


ok, hari ni dah 8hb.. Ada apa ngan 8hb? Result aku keluar la weyyyyy..
Aku dah debar tahap maksimum dah nihh.. Dok tunggu2 ja nih..
Sekarang dah pukul 12.. Sedang menanti panggilan.. Tapi aku tak mau dapat panggilan..
Takutnyaaaaa!!!!!! :( Kalau aku tak dapat panggilan, means aku lulus..
Dan aku perlu menunggu pukul 2 untuk call pengajar penyelaras aku untuk tau result..
Ohoo rasa macam nak pengsan sekejap pastu nanti baru bangon balik bole? haha :p

Debar2 aku nih semacam je online fb dok komen2 ngan membe2 aku.. siap ajar membe aku join says.my lagi HAHA. Bila dah debar tak tentu arah macam macam yang di buat ny..
Semua update status nak cakap punya takutnya nak tau result.. aduhaiiii~
Tapi yang banyaknya mengarut jee dari cakap mende2 berfaedah.. :DD

Berapa minit je lagiiii.. huhhhhhh

Monday, June 6, 2011

Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Ulu Kinta


Aku ada jumpa gambar KSKB Ulu Kinta.
Tapi tak banyak la.
Ada 3 je kot.
Jom tengok gambarnya ------>



Ni gambar bilik kot.
Aku pon tak sure.
Rasanya ye.
Kalau bilik macam ni memang la semangat aku nak pindah.
Kawan2 aku sume pon excited je nak pindah.



Surau agaknya -.-


Bangunan apa tak pasti pulak.
Bangunan asrama mungkin..

Lepas tengok gambar-gambar KSKB tu,
automatik rasa semangat + tak sabar nak pindah ok.
haha~

Result oh Result..


Assalamualaikum..

Rajin kan aku update blogg? haha~
Ni namanya Ira sedang BOSAN!
Bosan tahap cipan..
Dah mula rindu suasana kat kolej..
Suasana dalam dorm..
Rindu kat kumpulan 1/2011..


Kumpulan 1/2011


8/6/2011 ni result final exam kitorang keluar..
Wahh sangat2 takut ok!
Puan kata dia hanya akan call insan2 yang kena repeat sahaja,
ni maknanya sape2 yang tak dapat call dari puan tu dia lulus semua.
Dan aku sangat2 berharap yang aku tak dapat call dari puan..
Dah kalau macam tu keadaannya takde sape pon nak kan dapat call dari puan.
Adoi takut giler menunggu 8hb nih.
Macam-macam rasa ada.
Doakan aku dapat result yang baik2 je ok..
:)

Saturday, June 4, 2011

aku dah ade kat rumahhhh.. yeayyyyy! :D

Assalamualaikum...
Skrg dah balek umah..
Cuti sem sudah bermula..
Wahhhh sangat2 seronok ok..

Ingatkan nak balek pahang cuti sem nih..
Tapi tak jadi lakk..
So nanti raye la pulak baru balek pahangg..

Cuti2 ni tak tau nak buat ape..
Dok layan anak sedara aku jela, tengok tv, online..

24hb6 nak kena balek taiping dahh..
Sebab 27hb dah nak pindah ke KSKB Ulu Kinta..
Ok, rase sedih ade, seronok pon ade..
Sedih nak tinggalkan Taiping,
walaupon baru 1 sem tinggal kat Taiping, tapi Taiping mmg best..
Seronok sebab nak pergi tempat baru.. KSKB Ulu Kinta yang baru di bina..
Macam mane la agaknya keadaan kat saneee..

Okla takde mood lagi nak update blog,
nanti update lagi.. BYEbye! :)